Unique Products Schuurman

Smakeloos creatief met 't nieuwe koken

Een parelsnoer van wortel. Spaghettislierten van aardbei. Kwarteleitjes van pompoen. Ze maken het werken in de keuken en het presenteren van een opgemaakt bord een stuk leuker. De nieuwe bindmiddelen van Unique Products Schuurman helpen u om dit en meer te maken.

 

Gladder zonder bijsmaak

"Het nieuwe koken krijgt in Nederland meer kans nu er nieuwe bindmiddelsoorten op de markt zijn. Dankzij deze middelen veranderen koks de structuur van bijvoorbeeld een groente of saus", legt eigenaar Jeroen Schuurman, die ooit zelf kok was, uit. Wat de rol van de nieuwe bindmiddelen daarin is? "Hiermee ontstaat een homogener resultaat. Natuurlijk kun je ook gewoon zoiets als brood toevoegen als bindmiddel. Dan krijg je ook een gladdere structuur. Maar daarmee verander je ook de smaak. De nieuwe bindmiddelen hebben geen of bijna geen smaak." En zo proef je dus puur het gebruikte product.

 

Zetmeel maar dan anders

Nieuwe bindmiddelen, de term is nu een paar keer gevallen. Maar... waar hebben we het dan precies over? Het blijkt te gaan om producten met een natuurlijke basis, zoals zetmeel van maïs, tapioca, zeewier of sojabonen (lecithine). Heel handig, want vegetariërs, moslims en zelfs mensen met lactose- of glutenallergie kunnen de meeste van deze hulpstoffen veilig eten.


Niet voor iedereen geschikt

Passen het nieuwe koken en de bijbehorende middelen bij elke zaak? "Ze horen niet thuis in restaurants waar bijna niets zelf wordt gemaakt", vindt de oud-kok. "Dit is alleen geschikt voor keukens die veel werken met verse producten. Voor deze groep bistro's en luxere restaurants geeft het veel meer creativiteit."

 

Hulptroepen en -middelen paraat

Wie met een basisset bindmiddelen wil gaan werken, kan rekenen op de hulp van Horesca en Unique Products Schuurman. Op de You Tube-kanalen van beide bedrijven, vindt u informatie over het gebruik van de hulpstoffen. Jeroen Schuurman zal de komende tijd regelmatig acte de présence geven tijdens events van Horesca.

 

Belangstelling?

Lees meer over het nieuwe koken en de nieuwe bindmiddelen in ons magazine 'tlekkerst restauratief (nummer 5). In dit artikel vindt u ook recepttips. Uiteraard kunt u voor meer informatie en advies ook terecht bij uw Horesca-accountmanager.

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Aanbiedingen, tot wel 75% korting

Aanbiedingen, tot wel 75% korting

Smaakgeheimen

Smaakgeheimen
LEES MEER

Pain à la Carte

Pain à la Carte
LEES MEER