Intriguing Brands

Smeerbare olijfolie: een gezonde noviteit voor de keuken

Een typisch gezond product is olijfolie. Er zitten vitamines (zoals E), mineralen en andere gezonde stoffen in. Er is wel een maar. Verbrandt de olie? Dan gaan allerlei goede stoffen verloren en veranderen sommige zelfs in ongezonde vetten. Daarnaast verdwijnt de bekende olijvensmaak bij bakken en braden in de meest pure olijfolie, de extra vierge. Niet handig dus. Min of meer bij toeval is nu iets ontwikkeld dat deze problemen voorkomt: smeerbare olijfolie.

 

Inspiratie uit Afrika

Natuurlijk is smeerbare olijfolie zelf te maken. Zet hiervoor een kommetje olijfolie in de diepvries en na een uur is het vast en smeerbaar. Maar... eenmaal buiten koelkast of diepvries loopt de olie zo uit het kommetje. Zéker bij hogere temperaturen. Niet handig bij export naar bijvoorbeeld Afrika. "Daarom kwam iemand op het idee speciaal hiervoor olijfolie te ontwikkelen met een hoger smeltpunt, zodat het smeersel niet uit het potje loopt." En zo komt het dat Oiliva het levenslicht zag: 100 procent extra vierge smeerbare olijfolie van 100 procent Spaanse origine. "Normaal zit in boters die olijfolie claimen 10 tot 20 procent olijfolie, maar dit is dus echte, pure olijfolie", aldus Rob Bouman, salesmanager bij Intriguing Brands.

 

Doe de duimtest

In de koelkast wordt deze smeerbare olijfolie niet hard. "Stop je duim erin en je kunt doorduwen tot op de bodem", illustreert Rob. Deze 'duimtest' leidt dus tot een dikke tevredenheidsduim. Ook omdat de olie een 100 procent natuurproduct is, zonder toevoegingen zoals zout, E-nummers en andere additieven. Daar komt bij dat de olie handig is voor zowel ontbijt als in de keuken: in dressing en bij het bakken en braden. "Waar dressing normaal de slablaadjes laat verwelken, blijft deze vaste olijfolie aan het blad zitten en houdt die de blaadjes langer krokant", stelt de salesman.

 

Gebruiksadvies

Hoe brengt een kok Oiliva aan? "Een simpel siliconenkwastje is genoeg. Daarmee smeer je het bijvoorbeeld op de kipfilet of biefstuk. Dan even kruiden en vooral in een droge pan leggen, want de smeerbare olijfolie vervangt het bakvet in de pan." Natuurlijk verschilt de besparing per keuken, maar hij praat met de smeerbare variant over verbruiksafname tot wel 60 procent. "Mensen zeggen wel eens dat Oiliva duurder is. Maar kijk eens hoeveel bak- en braadvet je erdoorheen spuit. Volgens mij speelt hier de gebruiksonbekendheid een grotere rol." Naast de financiële kant zit er ook een praktische kant aan het nieuwe product. "Ga je vlees kruiden, dan draai je het kruidenmengsel van tevoren door de smeerbare olijfolie. Daarna spatel je dit eenvoudig op het vlees." Heel handig en hygiënisch.

 

Meer weten?

Er staat een interessant artikel over Intriguing Brands in ons magazine 'tlekkerst restauratief (nummer 5). Uiteraard kunt u voor meer informatie en advies ook terecht bij uw accountmanager.

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Aanbiedingen, tot wel 75% korting

Aanbiedingen, tot wel 75% korting

Smaakgeheimen

Smaakgeheimen
LEES MEER

Pain à la Carte

Pain à la Carte
LEES MEER