Meesters van de Friet

Onze partner, Meesters van de Friet, stelt zich graag aan u voor.

Wie zijn wij

Wij zijn ambassadeur van verse ambachtelijke friet. Wij werken samen met gepassioneerde horeca-ondernemers. En we zijn altijd op zoek naar nieuwe partners. Die voor het lekkerste frietje van Nederland gaan.

Heer wordt Meester

Aan het begin van 2016 vond je ons op de Horecavabeurs in Amsterdam onder de naam 'Heren van de friet'. Om verwarring te voorkomen met een andere onderneming hebben we onze naam gewijzigd in 'Meesters van de Friet' Onder deze naam willen wij ons kenmerken in de horeca als ambassadeur van dat meesterlijke huisgemaakte ambachtelijke frietje.

Wie zijn onze klanten?

Klanten van Meesters van de Friet zijn niet lui. Ze maken weer tijd vrij voor het ambacht van frietbakken. De schrappen zelf, snijden zelf, bakken de friet voor om deze daarna heerlijk krokant af te bakken. Die investering in arbeid en tijd verdient zich dubbel en dwars terug. Zo is het frietje bedoeld. Met passie gemaakt en met gastheerschap geserveerd.

Over onze aardappelen...

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een aardappel voor het bakken van friet. De meest gebruikte aardappel voor het bakken van verse frieten zijn 'melige' aardappelen. Ze worden melig genoemd vanwege het hoge zetmeelgehalte. Eén van de aanraders zijn Frieslanders, maar deze zijn maar beperkt verkrijgbaar in de maanden juni tot en met september. Later in het seizoen adviseren we Agria. Ook het bintje is vanwege de grootte een ideaal en populair aardappelras voor het maken van friet. Beide aardappelen hebben een erg goede smaak en worden geteeld met weinig bestrijdingsmiddelen. Doordat het een vrij bloemige aardappel is en niet donker verkleurt tijdens het bakken, zorgt het voor mooie goudgele frieten. Andere aardappelen die te gebruiken zijn voor het maken van verse friet zijn Victoria. Hoewel de meningen verdeeld zijn, geven wij de voorkeur aan een licht kruimige aardappel, boven een hardkoker.

aardappelen-Meesters-van-de-Friet.jpg

Over onze machines...

Ongeschilde aardappels verwerken lijkt arbeidsintensief. Sommige ondernemers zien het als een drempel om op die manier te werken. Maar met onze machines wordt deze manier van werken zeer eenvoudig. Binnen 1 minuut schrapt u met een goede schrapmachine 10 tot 15 kilogram aardappels schoon. In de zomer is de schil dunner dan in de winter, wat in het hoogseizoen nog meer winst oplevert. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van een goede schrapmachine. We hebben het netwerk en de kennis om hierin een voordelige keuze te maken. Bij klanten van Meesters van de Friet zetten wij als service vanaf een bepaald verbruiksvolume gratis een schrapmachine neer. Op die manier kunt u de aardappel snel en makkelijk schrappen, zonder dat het u geld kost. Vervolgens moeten de aardappels gesneden worden. Dit kan handmatig met een frietsnijder of volautomatisch met de Slitmaster. Wij weten welke machines u nodig heeft en waar die verkrijgbaar zijn.

voordelen-Meesters-van-de-Friet.jpg

Nodig de Meesters vrijblijvend uit

Wil je meer informatie over onze producten en diensten? Nodig ons uit voor een vrijblijvende kennismaking. Graag komen we bij u langs voor meer informatie. Ook voor startende ondernemers die iets op willen zetten hebben we veel kennis in huis.

Indien uw interesse gewekt is en u wilt eens proeven/testen of de overstap naar de verse friet van De Meesters van de Friet voor uw zaak van toegevoegde waarde kan zijn. Vul het formulier hieronder in en wij zorgen dat De Meesters van de Friet contact met u opneemt voor een persoonlijk gesprek.


 

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Aanbiedingen, tot wel 75% korting

Aanbiedingen, tot wel 75% korting

Smaakgeheimen

Smaakgeheimen
LEES MEER

Pain à la Carte

Pain à la Carte
LEES MEER